Nog meer banken verlagen spaarrente naar 0,01 procent. Een investering in hotelkamers daarentegen biedt zekerheid op rendement.

 

"Almaar meer banken verlagen de spaarrentes naar het wettelijke minimum. Na de grootbanken volgen de kleinere banken stilaan."

Nergens lijken de klassieke spaarboekjes nog gespaard te blijven van het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Nadat BNP Paribas Fortis als marktleider de spaarrente op het traditionele spaarboekje verlaagde naar 0,01 procent traden de andere grootbanken snel in zijn voetsporen. En ook de kleinere banken zetten nu het mes in de spaartarieven. 

In mei hebben onder meer BeoBank, ABK Bank, DHB Bank en Record Bank de basisrente op hun spaarboekjes verlaagd naar 0,01 procent. Net zoals bij de meeste andere banken hadden ze de getrouwheidspremie eerder al doen zakken naar 0,10 procent, het wettelijke minimum in ons land. Dat leert een bezoek aan de vergelijkingssite bankshopper.be. In april zijn Crelan en bpost bank hen al voorgegaan.

 

Lees meer op: http://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/sparen/