Het Mercure Hotel te Blankenberge opent binnenkort! Nu al bijna 90 procent van de kamers verkocht.

 

Het Mercure Hotel in het nieuwe stationsgebouw gaat normaal nog voor de drukke paasvakantie open. De kamers, die afzonderlijk te koop zijn voor particulieren, gaan goed van de hand. Slechts acht van de 67 stuks zijn nog beschikbaar.

De bouw van zowel het station als het bijhorende hotel zit al in een vergevorderde fase en eind maart of begin april zou het nieuwe hotel zijn deuren moeten kunnen openen. Het hotel kwam enkele jaren geleden nog in het nieuws omdat het afzonderlijk hotelkamers verkocht aan particulieren bij wijze van investering. Het idee werd toen ietwat sceptisch onthaald, maar ondertussen blijkt het een succesrecept.

Verkoop loopt op wieltjes

Momenteel staan nog acht van de 67 oorspronkelijk beschikbare hotelkamers in het uitstalraam. De rest is de deur uit. Dat is bijna 90 procent. “We zitten op schema”, zegt Mathieu Van Canneyt, projectbegeleider bij Mercure. “De ruwbouw is ondertussen bijna volledig afgewerkt. Stilaan kunnen we beginnen aan de inrichting van het hotel. Nog voor de paasvakantie zouden we de eerste gasten moeten kunnen ontvangen.”

Van Canneyt bevestigt ook het succes bij de verkoop van de hotelkamers. “Dat gaat enorm vlot. Normaal zijn tegen de opening alle hotelkamers die nog te koop staan verkocht.” Het station zou open zijn voor de zomer van 2017.

Lees meer op http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161213_02624315